Site icon sportaltv

Νίκη τίτλου για τον Εθνικό! Με το πέναλτι του Κατσικοκέρη στο 71′ ο Εθνικός επικράτησε στο ντέρμπι της αγωνιστικής με 1-0 της Προοδευτικής και απέκτησε σαφές προβάδισμα για τον τίτλο!

Ο Εθνικός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής καθώς επικράτησε με 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας της Προοδευτικής, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 14ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου. Μάλιστα, είχατε την τύχη να το παρακολουθήσετε LIVE μέσω της ιντερνετικής πλατφόρμας του Sportal TV.

Πλέον οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στο +4 από τους «βυσσινί» και γίνονται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Η ομάδα του Νίκου Νεντίδη ήταν αυτή η οποία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις στο 6΄ έφτασε κοντά στο 1-0, η κεφαλιά όμως του Μακρυγιάννη έφυγε άουτ.

Μετά το 15′ η Προοδευτική ισορρόπησε και μάλιστα στο 31′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κουιρουκίδη να βρεθεί εκείνη μπροστά στο σκορ, αλλά το πλασέ του ήταν απογοητευτικό, αν και βρέθηκε τετ α τετ με τον Σικαλιά.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι δυνατά και στο 48΄ άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Μπαντίκος δήλωσε «παρών» και βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Παυλάκη.

Στο 56′, σουτ με καλές προϋποθέσεις από τον Κρητικό μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

Όμως στο 71′, είχαμε τη φάση που τελικά έκρινε το ματς. Ο Καλαϊτζίδης μάρκαρε τον Γκέσιο μέσα στην περιοχή της ομάδας του με τον Φουκάκη να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι.

Ο Κατσικοκέρης ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0, με τους περίπου 1.000 φίλους του Εθνικού να. . . παραληρούν στις κερκίδες.

Σε εκείνο το σημείο είχαμε τετράλεπτη διακοπή στο ματς καθώς υπήρξε συμπλοκή μεταξύ των φίλων της Προοδευτικής και των ΜΑΤ.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά με μοναδική αξιόλογη φάση το φάουλ του Μπέλερη στο 87′ να φεύγει λίγο άουτ.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Εθνικού και τους φιλάθλους τους στον . . . 7ο ουρανό να πανηγυρίζουν τη σπουδαία νίκη-τίτλου.

Από την άλλη πρέπει να σημειωθεί πως η Προοδευτική καταγγέλλει ότι ο γενικός αρχηγός Βαγγέλης Ντάγκας εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από χτυπήματα των ΜΑΤ!

ΕΘΝΙΚΟΣ (Νίκος Νεντίδης): Σικαλιάς, Στασινός (λ. τρ. 90+8′ Mάναλης), Γερόλυμος, Κρητικός, Πεχλιβανίδης, Τεγούσης, (89′ Κατίδης) Μακρυγιάννης (65′ Γκέσιος), Κωνσταντίνου, Κατσικοκέρης, Ρομάνο, Παυλάκης

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Λουκάς Καραδήμος): Μπαντίκος, Ξυγκάκης, Καλαϊτζίδης (76′ Χρήστου), Μητσογιάννης (67′ Φαμπίνιο), Παπανικόλας, Μαρής (90’+4′ Τσαραούσης), Κουϊρουκίδης, Μπέλερης, Κανελλόπουλος (85′ Βλάχος), Ντάλας, Δηλαβέρης

Exit mobile version