Site icon sportaltv

Γ’ Εθνική: Ωραίοι σαν… αήττητοι!


Έχουν συμπληρώσει έναν γύρο και… κάτι χωρίς να έχουν δοκιμάσει την «πικρή γεύση» της ήττας. Στην πλειοψηφία τους προπορεύονται στο Πρωτάθλημά τους, σε ορισμένες περιπτώσεις φέρουν και τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που, βάσει προκήρυξης, αυτομάτως οδηγεί στη Football League. Το Sportaltv σάς παρουσιάζει τις πέντε ομάδες της Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, που… Γενάρη μήνα παραμένουν αήττητες!

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (1ος όμιλος): Ξεκίνησε κάπως νωθρά στο Πρωτάθλημα, με δύο διαδοχικές ισοπαλίες απέναντι σε ομάδες (Αλέξανδρος Κιλκίς και ΑΕ Καλαμπακίου) που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Έκτοτε, άφησε άλλους δύο βαθμούς στο γειτονικό ντέρμπι με τον Κεραυνό Πέρνης και… αυτό είναι όλο! Με δέκα νίκες σε δεκατρείς αγωνιστικές (10-3-0), η ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη οδηγεί την κούρσα στον 1ο όμιλο, διατηρεί το αήττητό της και, πλέον, καλείται να το υπερασπιστεί στη συνέχεια, αρχής γενομένης από δύο πολύ δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις με αντιπάλους την ΑΕ Καλαμπακίου και, κυρίως, τον Αετό Ορφανού.

ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ (2ος όμιλος): Θα ‘λεγε κανείς πως αποτελεί την «έκπληξη» σε αυτό το ειδικό αφιέρωμα. Οι λόγοι; Δεν συμπεριλαμβάνεται στα σπουδαία ονόματα του Πρωταθλήματος, μετέχει στη Γ’ Εθνική ως νεοφώτιστη, έχει αντιμετωπίσει ήδη μερικές πολύ ισχυρές ομάδες, δεν είναι καν στην πρώτη θέση, αντιθέτως απέχει από αυτήν κατά πέντε βαθμούς. Κι, όμως, η Νίκη Αγκαθιάς εξακολουθεί μετά από δεκατρείς αγωνιστικές στον 2ο όμιλο να είναι αήττητη, μετρώντας συνολικά πέντε νίκες και οκτώ ισοπαλίες (5-8-0)! Λίγο διαφορετική να ήταν η αναλογία των -θετικών- αποτελεσμάτων, πιθανόν η ομάδα του Σταύρου Κωστογλίδη να βρισκόταν ακόμη και στην πρώτη θέση!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (4ος όμιλος): «Χτίστηκε» για να πρωταγωνιστήσει και ακριβώς αυτό κάνει! Το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Περικλής Αμανατίδης πολύ δύσκολα χάνει βαθμούς και μέχρι στιγμής γενικώς δεν… χάνει! Οι ερυθρόλευκοι «συγκατοικούν» στο «ρετιρέ» του 4ου ομίλου με τον άσπονδο εχθρό τους, έχοντας υποστεί μέχρι στιγμής μόλις δύο ισοπαλίες σε δεκατρείς αγώνες. Μάλιστα, η μία ήταν στο ντέρμπι κορυφής. Όλα τα υπόλοιπα είναι νίκες για τον Ολυμπιακό Βόλου (11-2-0), που αναμφίβολα θα «παίξει» με τη Νίκη για τις θέσεις «1-2».

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (4ος όμιλος): Αν εξαιρέσουμε ορισμένες μικρές λεπτομέρειες, ισχύει ό,τι και στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Εν προκειμένω, έχουμε να κάνουμε με ομάδα που έχει αλλάξει προπονητή δύο φορές, για να βρίσκεται τώρα στον πάγκο και να την καθοδηγεί ο Ράτκο Ντόστανιτς. Επί της ουσίας, όμως, το αποτέλεσμα είναι ίδιο: η Νίκη έχει… πάθει μόλις δύο ισοπαλίες (η μία στο ντέρμπι του Βόλου), έχει πετύχει έντεκα νίκες σε δεκατρείς αγωνιστικές (11-2-0) στον 4ο όμιλο και όλα δείχνουν πως θα πάει «σώμα με σώμα» μέχρι τέλους με τον συμπολίτη της.

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (5ος όμιλος): Την περασμένη Κυριακή έκανε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Επισκοπή και πανηγύρισε τη νίκη. Αμέσως πιο πριν, είχε σταθεί «όρθιος» στην Καλλιθέα, καταφέρνοντας να πάρει μία πολύτιμη ισοπαλία στο ντέρμοι κορυφής με τον Εθνικό. Ο ΟΦ Ιεράπετρας του Γιάννη Μάγγου δείχνει να διαθέτει μέταλλο Πρωταθλητή, χάρη στο οποίο διατηρεί το αήττητό του και προπορεύεται στον 5ο όμιλο. Παράλληλα με τις σπουδαίες επιτυχίες του στο Κύπελλο Ελλάδος, τα καταφέρνει περίφημα και στο Πρωτάθλημα, σε δεκατρείς αγώνες έχει εννέα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες (9-4-0), αφήνοντας να αιωρείται σαν… μυστήριο το «αν» και «πότε» θα γνωρίσει κάποια ήττα.

Exit mobile version