Site icon sportaltv

Μοιράστηκαν μόνο τους… βαθμούς

Στις περισσότερες περιπτώσεις ισοπαλιών, ειδικά όταν πρόκειται για αναμετρήσεις μεταξύ σχετικά ισοδύναμων ομάδων, το τελικό αποτέλεσμα αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό και την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Εν προκειμένω, ωστόσο, ο Εθνικός και ο ΟΦ Ιεράπετρας μοιράστηκαν μόνο τους βαθμούς, αφού τις εντυπώσεις τις κέρδισαν σχεδόν καθολικά οι Πειραιώτες! Το τελικό 1-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς και… ικανοποιημένους τους Κρητικούς, που πέρασαν αλώβητοι από το «Ελ Πάσο» με κορυφαίο τον γκολκίπερ Πρίφτη, διατήρησαν το αήττητό τους και, παράλληλα, έμειναν στην κορυφή του 5ου ομίλου με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Έτσι, χρίζονται αυτοδικαίως ως το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη συνέχεια της σεζόν. Από την άλλη, οι κυανόλευκοι έμειναν με το… παράπονο ότι δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν έστω μία παραπάνω από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, παρ’ όλα αυτά απέδειξαν με την παρουσία τους ότι, εφόσον συνεχίσουν έτσι, μπορούν να φέρουν τους αντιπάλους τους σε δύσκολη θέση σε άλλη «στροφή» του Πρωταθλήματος.
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και δεν τα έχασαν ποτέ ξανά, με εξαιρέσεις ελάχιστα και μικρής χρονικής διάρκειας κενά διαστήματα. Στο 15ο λεπτό ο Τσιλιγκίρης σούταρε λίγο άουτ από καλή θέση, ενώ στο 23ο λεπτό ο Μάναλης δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το… δώρο του Αναστασόπουλου, καθώς νικήθηκε από τον Πρίφτη, που έπεσε εντυπωσιακά στην αριστερή του πλευρά και απέκρουσε. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 36ο λεπτό, όταν ο Μούτσα σέντραρε στην «καρδιά» της άμυνας και ο Χύσι, που ξεμαρκαρίστηκε υπέροχα, έπιασε την κεφαλιά για το 0-1. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες του Λουκά Καραδήμου πίεσαν τους αντιπάλους τους, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 52ο λεπτό, όταν ο Τσιλιγκίρης πλάσαρε εξ επαφής με το αριστερό πόδι, η… μισή εξέδρα σηκώθηκε να πανηγυρίσει, όμως η μπάλα εξοστρακίστηκε στο σώμα του Τζελέπη και πέρασε κόρνερ. Τελικώς, η αδιαμφισβήτητη υπεροχή του Εθνικού απέδωσε καρπούς στο 74ο λεπτό, όταν ο πολύ καλός Μηλιώτης πραγματοποίησε όμορφη ενέργεια από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Τσιλιγκίρη και εκείνος πλάσαρε προ κενής εστίας για το 1-1. Στο 80ο λεπτό κανείς παίκτης του Εθνικού δεν πρόλαβε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας για να την σπρώξει στα δίχτυα, ενώ στο 91ο λεπτό ο Μπούτερ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά, για να στείλει την μπάλα λίγο άουτ. Στο 93ο λεπτό καταγράφηκε πολιορκία μπροστά από την εστία του Πρίφτη, που όμως λύθηκε από το άστοχο σουτ του Μηλιώτη. Το τελευταίο σφύριγμα του Τσακαλίδη βρήκε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να φεύγουν με διαφορετικά συναισθήματα από τον αγωνιστικό χώρο. Πριν το κάνουν, πάντως, είχαν… προλάβει να πάρουν μέρος σε μικρής κλίμακας σύρραξη, που έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Έκανε λίγα λάθη ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), που σε γενικές γραμμές είχε καλή διαιτησία, δεν επηρέασε το παιχνίδι, αλλά επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πάνε το ματς στη δύναμη. Διαμαρτυρήθηκαν για κάποιες αποφάσεις του πρώτου βοηθού Μαλανδρή (Χαλκιδικής) οι γηπεδούχοι, ενώ δεύτερος βοηθός ήταν ο Νικολάου (Αθηνών).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Λουκάς Καραδήμος): Βουτσινάς, Βλάχος, Μηλιώτης, Κορνέζος, Σμίλτος, Σκεντεράι, Πολίτης (78′ Ρομάνο), Κωνσταντίνου, Μάναλης, Τσιλιγκίρης (90′ Μπούτερ), Παυλάκης (61′ Μπλάνκο)
ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Αναστασόπουλος (46′ λ.τρ. Μίγγας), Κορομηλάς, Πυθαρούλης (46′ Τοπούζης), Τζελέπης, Πότσι, Μούτσα, Χύσι, Μηνάς (86′ Γιουκούδης), Παπαδόπουλος (78′ Κορέτα), Μαρτσάκης.

Exit mobile version