Site icon sportaltv

Οι 10+1 ομάδες που ξεχώρισαν μέσα στο 2018

Πανηγύρισαν την είσοδό τους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της χώρας, κατέκτησαν με υπερπροσπάθεια την παραμονή τους στην Κατηγορία, «έχτισαν» σερί που έκανε το φίλαθλο κοινό να ασχοληθεί μαζί τους, έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο. Η καθεμία διακρίθηκε με το δικό της τρόπο. Αυτές είναι οι 10+1 ομάδες που ξεχώρισαν μέσα στο 2018!

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (ΕΠΣ Καβάλας): Πρόκειται για μία από τις πέντε ομάδες της Κατηγορίας που θα μπουν αήττητες στο 2019. Οδηγεί την κούρσα στον 1ο όμιλο, λύγισε με ανατροπή την Καβάλα, νίκησε στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό και τον πρωταθλητή Απόλλωνα Παραλιμνίου. Όλα αυτά από τον Νέστο, την ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη. Θέλετε κάτι παραπάνω;

ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ (ΕΠΣ Χαλκιδικής): Παρουσίασε μία αξιέπαινη συνέπεια με τις νίκες σε όλη τη διάρκεια του περσινού Πρωταθλήματος, κοίταξε… κατάματα τον Ηρακλή και στο τέλος λίγο έλειψε να του «κλέψει» την 1η θέση στον 2ο όμιλο. Ο φετινός Άρης Παλαιοχωρίου του Ανδρέα Παντζιαρά συνεχίζει από εκεί που είχε μείνει, βρίσκεται στην κορυφή και δείχνει πως, με την εμπειρία της περσινής χρονιάς, είναι έτοιμος να κάνει το… όνειρο πραγματικότητα!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ (ΕΠΣ Κοζάνης): Πέρσι έχασε στα σημεία τη μάχη της ανόδου στο Πρωτάθλημα του 3ου ομίλου. Εν τέλει, κατέλαβε την 3η θέση. Φέτος, πάλι στο Πρωτάθλημα του 3ου ομίλου, ο Μακεδονικός Φούφα του Γιάννη Σαμαρά πραγματοποιεί πολύ καλή εκκίνηση με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 1η θέση. Ο χρόνος θα δείξει αν έχει τη δυναμική να κάνει την υπέρβασή του.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (ΕΠΣ Θεσσαλίας): Πολλά μπορούν να συζητηθούν για το δίκαιο της συμμετοχής του στο περσινό Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Εκείνο, όμως, που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, είναι η ανωτερότητα του σε εκείνο τον 4ο όμιλο. Ο ΝΠΣ Βόλος του Χουάν Φεράντο ήταν μάλλον ο πιο σίγουρος πρωταθλητής σε ολόκληρη την Κατηγορία.

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ (ΕΠΣ Καρδίτσας): Ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ στη μάχη που γινόταν στον περσινό 4ο όμιλο για την αποφυγή του υποβιβασμού. Παρ’ όλα αυτά, ο -νεοφώτιστος τότε- ΑΟ Σελλάνων του Γιάννη Μπουρνάκα εντυπωσίασε τους πάντες, κατορθώνοντας να θέσει νοκ άουτ δύο πολύ πιο έμπειρες ομάδες από εκείνον, όπως είναι η Θήβα και ο Ρήγας Φεραίος. Έτσι, εξασφάλισε μία θέση και στο φετινό Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής): Ήταν ο πρώτος επιλαχών για τα τοπικά μετά τους τρεις από την Ένωση Κορινθίας (ΑΟ Ζευγολατιού, Πέλοπας Κιάτου, ΑΟ Λουτράκι). Κι, όμως, ο Ασπρόπυργος του Κυριάκου Μίχα κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και να πετύχει μία απίστευτη νίκη σωτηρίας με 2-1 μέσα στο Κερατσίνι στα τελευταία λεπτά του περσινού Πρωταθλήματος στον 6ο όμιλο, αναγκάζοντας τη Ρόδο να πιει το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού και ανανεώνοντας το δικό του εισιτήριο για τη φετινή Γ’ Εθνική.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (ΕΠΣ ΑΝατολικής Αττικής): Συνδύασε σε μεγάλο βαθμό την ουσία με το θέαμα, πανηγυρίζοντας την άνοδό της στη Football League για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο Αήττητος του Πάρη Κωνσταντακόπουλου έκανε «πάρτι» στον 7ο όμιλο, ενώ και στα μπαράζ ήταν μάλλον η πιο σταθερή ομάδα.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (ΕΠΣ Αθηνών): Παρουσιάζει μία αξιοθαύμαστη σταθερότητα τις τελευταίες δύο σεζόν, χάρη στην οποία βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Πέρσι στον 8ο όμιλο, φέτος στον 7ο. Το πιο σημαντικό απ’ όλα, όμως, για τον Ηλυσιακό του Δημήτρη Παπασπύρου είναι ότι παίζει ωραία μπάλα. Ωραία τα αποτελέσματα και οι νίκες, αλλά ας μην ξεχνάμε και τα στοιχειώδη του αθλήματος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (ΕΠΣ Ηλείας): Ουσιαστικά έχασε την άνοδο στη Football League λόγω των επεισοδίων στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ηρόδοτο στα περσινά μπαράζ. Εκτός από την αντεπίθεσή του στον 5ο όμιλο, με την οποία έθεσε εκτός μάχης τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο Αστέρας Αμαλιάδας του Θοδωρή Γκάτζιου «έβγαλε μάτια» στα μπαράζ, παίρνοντας ιστορικές νίκες απέναντι σε Εθνικό και Αήττητο Σπάτων, παρότι έφτασε να αγωνίζεται με την… πλάτη στον τοίχο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΕΠΣ Μεσσηνίας): Μέχρι να γίνει η τελευταία αγωνιστική για το 2018, όλη η Ελλάδα μιλούσε για την παρέα του Γιάννη Χριστόπουλου και τις εκπληκτικές της επιδόσεις στο φετινό Πρωτάθλημα του 8ου ομίλου. Η ήττα από την ΑΕ Ερμιονίδας (1-2) ούτε λίγο δεν στερεί από την Καλαμάτα το δικαίωμα να συγκαταλέγεται στις ομάδες που εξέπληξαν ευχάριστα με την παρουσία τους.

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (ΕΠΣ Λασιθίου): Λίγες μόνο σειρές δεν γίνεται να αποτυπώσουν αυτά που έχει πετύχει μέσα στο 2018. Κατέκτησε το Κύπελλο της Ένωσής της, τερμάτισε στην 3η θέση ως νεοφώτιστη στον περσινό 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, στέφθηκε Κυπελλούχος Ερασιτεχνών, απέκλεισε την ΑΕ Καραϊσκάκης και μπήκε στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος, υποχρέωσε σε ισοπαλίες τον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό, προπορεύεται στον 5ο όμιλο της φετινής Γ’ Εθνικής. Ο ΟΦ Ιεράπετρας του Γιάννη Μάγγου είναι άξιος συγχαρητηρίων και θαυμασμού!

Exit mobile version