Site icon sportaltv

Ο Γκέτσι έδειξε τον δρόμο στην Καλλιθέα

Η πρώτη νίκη της Καλλιθέας στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έφερε «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή του Αουρέλ Γκέτσι! Ο 21χρονος περιφερειακός επιθετικός ήταν εκείνος που έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη στην ομάδα του, η οποία τελικώς επικράτησε με 4-0 του Απόλλωνα Ερέτριας για την 9η αγωνιστική του 7ου ομίλου. Στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Παντέλη δυσκολεύτηκαν για κάτι παραπάνω από σαράντα λεπτά απέναντι σε εκείνους του Δημήτρη Βαλκάνου. Από τη στιγμή, όμως, που άνοιξαν το σκορ, πέτυχαν στη συνέχεια να πάνε σε άνετη επικράτηση. Μάλιστα, μέχρι να προηγηθούν, η μεγάλη φάση ανήκε στους Ευβοιώτες και καταγράφηκε στο 26ο λεπτό, όταν ο Τόρρα βρέθηκε απέναντι στον Λαδά από την μπαλιά του Σεόλ, όμως νικήθηκε από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων στο πλασέ που επιχείρησε. Δύο λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (43′), ο Γκέτσι άνοιξε… πυρ και με ένα δύσκολο σουτ από πλάγια θέση στην περιοχή σε φάση διαρκείας και με πολλά σώματα μπροστά του, έγραψε το 1-0. Ήταν ό,τι ακριβώς είχε ανάγκη η Καλλιθέα αυτό το γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα, για να βγει με άλλον… αέρα στον αγωνιστικό χώρο, στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, στο 50ο λεπτό έφτασε στο 2-0 χάρη σε ένα υπέροχο γκολ του νεαρού άσου. Στο «ένας με έναν» ο Γκέτσι «άδειασε» τον Άλμπαν και με δυνατό αριστερό σουτ, πάλι από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων. Επτά λεπτά μετά οι μπλε «κλείδωσαν» το τρίποντο, όταν πάλι ο Γκέτσι από αριστερά ξεμαρκαρίστηκε όμορφα, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Κορακιανίτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυ της εστίας της ομάδας του, στην προσπάθειά του να ανακόψει την πορεία της (3-0). Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε από κοντά ο Μακρυγιάννης στο 70ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος γύρισμα του Κιμπαλούλα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Απόλλων αναγκάστηκε να αγωνιστεί από το 78ο λεπτό με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμού του Ρούσσου, σε σημείο που είχαν γίνει οι τέσσερις αλλαγές.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Γ. Φίτσα, που είχε βοηθούς τους Καντανολέων και Παύλο (Δυτικής Αττικής).
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντέλης): Λαδάς, Βασιλείου, Ευαγγέλου, Ζεζάι, Τσώνης (29′ λ. τρ. Γκρόσιος), Μάκος, Μήλιος (46′ Βασιλειάδης), Χαρίτος, Κιμπαλούλα (71′ Χρήστου), Μακρυγιάννης (78′ Γκιζγκιζιάν), Γκέτσι
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Δημήτρης Βαλκάνος): Ναβροζίδης, Άλμπαν (60′ Ρούσσος), Κορακιανίδης, Σμπιλίρης, Καλοχωρίδης, Ντουλαβέρης (64′ Μπαλόζι), Σεόλ, Βαλκάνος, Μώρος, Τόρρα (73′ Κοκάλας), Αμαραντίδης (69′ Τσίγκας).

(φωτο: Η στιγμή που ο Γκέτσι ανοίγει το σκορ)

Exit mobile version