Site icon sportaltv

Ο Ηλυσιακός έσπασε το αήττητο του Αιγάλεω

Εμφάνιση από εκείνες που τον έχουν καθιερώσει τα τελευταία χρόνια στις δυνάμεις της Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής (9/12) ο Ηλυσιακός και πέτυχε σπουδαία νίκη που ισοδυναμεί με την πρώτη ήττα του Αιγάλεω στο φετινό Πρωτάθλημα. Στο δημοτικό στάδιο Ζωγράφου οι κιτρινόμαυροι του Δημήτρη Παπασπύρου επιβλήθηκαν με 2-1 των πρωτοπόρων, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς τέσσερα βασικά στελέχη τους (Πιπίνης, Λαμπρόπουλος, Ρόππας, Μέξης). Πρωταγωνιστής για τους θριαμβευτές ήταν αναμφίβολα ο Μπουσινάκης, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ δύο φορές, δείχνοντας τον δρόμο προς τη νίκη.
Μπροστά σε περίπου 800 θεατές εκ των οποίων οι 200 ήταν υποστηρικτές του «Σίτυ» και σε μία άκρως ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, όπως αρμόζει σε ένα κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, φρόντισαν να εγκλωβίσουν τους αντιπάλους τους και, εν τέλει, έφτασαν σε δίκαιη επικράτηση. Μάλιστα, ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού. Ήταν το 23ο λεπτό όταν οι παίκτες του Ηλυσιακού συνδυάστηκαν άψογα, ξεκινώντας από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Μάλτσι βρέθηκε με κενό χώρο στην αριστερή πλευρά, επιχείρησε την παράλληλη σέντρα και ο Μπουσινάκης έσπρωξε την μπάλα στο γόνατο, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία των φιλοξενούμενων να απομακρύνουν (1-0). Πέντε λεπτά μετά χάθηκε η ευκαιρία της… δεκαετίας για τον Ηλυσιακό. Σε αλλεπάλληλα σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα μία φορά ο Κρεββατάς, δύο φορές ο Μάλτσι και άλλη μία ο Τσίτσαρης! Πότε τα σώματα, πότε ο Γιώρας με τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του, κρατούσαν μέσα στο παιχνίδι το Αιγάλεω. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά το δεύτερο σουτ που επιχείρησε, ο Μάλτσι ανατράπηκε καθαρά από τον Δάρρα, με τον διαιτητή Κατσικογιάννη να μην βλέπει προφανώς την παράβαση, παρασυρόμενος από την ταχύτητα με την οποία διαδραματίστηκε η φάση.
Η είσοδος του Φαρινόλα στον αγωνιστικό χώρο τόνωσε την επιθετική γραμμή των μπλε, οι οποίοι άρχισαν να πιέζουν την αντίπαλη άμυνα. Στο 58ο λεπτό ο υψηλόσωμος παίκτης έκανε το γύρισμα και ο Μαρής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με γυριστό σουτ. Εννέα λεπτά αργότερα το Αιγάλεω δέχθηκε δεύτερο «χτύπημα» σε μία παρόμοια φάση με εκείνη του πρώτου γκολ. Ήταν το 67ο λεπτό όταν ο Μάλτσι ελίχθηκε όμορφα από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε νέα παράλληλη σέντρα και πάλι ο Μπουσινάκης βρέθηκε στο σωστό σημείο, για να γράψει με κοντινή κεφαλιά το 2-0 μέσα σε αποθέωση. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να ανιδράσουν γρήγορα και το έκαναν δύο λεπτά με αμφιλεγόμενο τρόπο. Ο Μιχελής απομάκρυνε εκτός αγωνιστικού χώρου με βολές για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε συμπαίκτη του που βρίσκοταν πεσμένος στο έδαφος. Μόλις το παιχνίδι συνεχίστηκε, ο Τσαφταρίδης επανέφερε με πλάγιο στον Φαρινόλα, εκείνος έκανε ενέργεια από τα δεξιά, πραγματοποίησε το γύρισμα και ο Ψυχογιός από κοντά πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-1, ξεσηκώνοντας τους αντιπάλους του που διαμαρτύρονταν σε όλους τους τόνους για το φερ πλέι που δεν τηρήθηκε. Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο υπήρξαν μικρές εστίες έντασης στον αγωνιστικό χώρο. Στον χρόνο που απέμενε για την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Ηλυσιακός έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του και κράτησε το υπέρ του 2-1, που του έδωσε ένα σημαντικό τρίποντο. Βοηθοί του Κατσικογιάννη (Ηπείρου) ήταν ο Κουρέντας (Τρικάλων) και ο Κουβαλάκης (Δράμας). Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης υπήρξαν σοβαρά επεισόδια στην εξέδρα που φιλοξενούσε τον κόσμο του Αιγάλεω, με τους οπαδούς του «Σίτυ» και τις δυνάμεις των ΜΑΤ να… επιδίδονται σε άγριο ξύλο.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Παπασπύρου): Μιχελής, Κατσίβελας, Παπαδημητρίου, Ντούνης, Μουσταφίδης, Αμανατίδης, Μπουσινάκης (88′ λ. τρ. Μπάτσι), Τσίτσαρης (72′ λ. τρ. Κόπελας), Κρεββατάς, Γκέζος (80′ λ. τρ. Σεράνι), Μάλτσι (92′ Ζήνωνος)
ΑΙΓΑΛΕΩ (Θεόφιλος Καλύβας): Γιώρας, Τσαφταρίδης (87′ Αμπντέλ Ραχήμ), Μαγκάκης, Παπαζαχαρίας, Δάρας (54′ λ. τρ. Παπανικόλας), Μαρής, Ψυχογιός, Μπέλερης, Βέρμπης, Παπασάββας (70′ Γουνδουλάκης), Ζουμπουλάκης (46′ Φαρινόλα).

Exit mobile version