Site icon sportaltv

Ο Ιωνικός το ντέρμπι της Νίκαιας

Αυτή τη φορά, το ντέρμπι της Νίκαιας στη Νεάπολη είχε νικητή! Μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες στο συγκεκριμένο γήπεδο τα προηγούμενα χρόνια, ο Ιωνικός αξιοποίησε τη δυναμική που προσφέρει η έδρα του, ειδικά σε ματς όπως είναι αυτό με την Προοδευτική, επικράτησε με 1-0 για την 8η αγωνιστική στο Πρωτάθλημα του 5ου ομίλου και έφτασε στους έντεκα βαθμούς, ξεφεύγοντας στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη, η ομάδα του Κορυδαλλού έδειξε ανήμπορη να ζητήσει κάτι από το παιχνίδι και φυσιολογικά γνώρισε την ήττα, μένοντας στους επτά βαθμούς και κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.
Στο παιχνίδι που έγινε αργά το απόγευμα της Κυριακής (18/11) μπροστά σε περίπου 2.000 θεατές και το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Sportaltv, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κουιρουκίδης, ο οποίος πέτυχε ένα προσωπικό γκολ με το οποίο «πλήγωσε» την προηγούμενη ομάδα του. Ήταν το 20ο λεπτό, όταν ο υψηλόσωμος επιθετικός ξεκίνησε κούρσα από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, στάθηκε όρθιος απέναντι στην πίεση των αντιπάλων του, εκμεταλλεύθηκε την αδυναμία των αμυντικών να απομακρύνουν και αφού μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, πλάσαρε ιδανικά με το αριστερό πόδι, για να νικήσει τον Μπαντίκο και να πετύχει το γκολ που έμελλε να κρίνει τη συνάντηση.
Από εκεί και πέρα, ο Ιωνικός ήταν κυρίαρχος του αγώνα, δημιούργησε επιπλέον δύο-τρεις καλές στιγμές για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, απέναντι σε μία Προοδευτική που είχε ανορθόδοξη ανάπτυξη, καθώς επέλεξε σε όλο το ματς να ψάχνει μάταια με βαθιές μπαλιές πότε τον Παναγιωτόπουλο και πότε τον Ταγκμπό, που ήταν καλά κλεισμένοι από τους γηπεδούχους. Χαρακτηριστικό είναι πως η μοναδική περίπτωση στην οποία απείλησαν οι φιλοξενούμενοι την εστία του Κουρεπίνη, καταγράφηκε στο 93ο λεπτό, όταν ο Ξυγκάκης έπιασε τη γυριστή κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, για να στείλει την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία.
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους φίλους του Ιωνικού, που από το ξεκίνημα είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν «καυτή» ατμόσφαιρα, να πανηγυρίζουν έξαλλα τη σπουδαία -από κάθε άποψη- νίκη της ομάδας τους. Άγγιξε το άριστα η διαιτησία του Τσουκαλά (Αθηνών), όπως και των βοηθών του, Κουβαλάκη (Δράμας) και Τζίκα (Αθηνών).
ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Κουρεπίνης, Πατσατζόγλου, Δημακάκος (82′ λ. τρ. Πλάκας), Παντελίδης, Ματζώρος, Γκοτσούλιας, Ατματσίδης (92′ Καρέλης), Θέος (63′ Πογοσιάν), Καλλέργης (69′ Σάμιος), Ντάλλας, Κουιρουκίδης
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Κυριάκος Μίχας): Μπαντίκος, Χουστουλάκης, Ξυγκάκης, Μητσογιάννης (91′ Κοσμίδης), Μακροστέργιος, Κόττας (54′ Χρήστου), Κουτσοποδιώτης (84′ Ρέτζος), Θεοδώρου (46′ Ράφαελ), Ταγκμπό, Παναγιωτόπουλος, Νίκου.

Exit mobile version