Site icon sportaltv

Πήρε το ντέρμπι η Προοδευτική!

Αδιαμφισβήτητη η ποιότητα των δύο ομάδων

Στοιχεία από εκείνα που την καθιέρωσαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρουσίασε το απόγευμα της Κυριακής η Προοδευτική στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ιάλυσο. Μπροστά σε ένα παθιασμένο πλήθος στο δημοτικό γήπεδο της Νίκαιας, η ομάδα του Κορυδαλλού λύγισε τον αντίπαλό της στο μεγάλο ντέρμπι του 6ου ομίλου και επιβλήθηκε με 3-2, για να διατηρήσει το +3 από τον Διαγόρα Ρόδου στην κορυφή της κατάταξης. Οι βυσσινί είχαν ένα πρώτο ημίχρονο υπεροχής στο οποίο απέκτησαν και το προβάδισμα, αιφνιδιάστηκαν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όμως στο τέλος ευτύχησαν να πανηγυρίσουν μία τεράστια νίκη χάρη σε γκολ του Πέππα λίγο πριν την εκπνοή. Η συναρπαστική εξέλιξη του αγώνα, η αδιαμφισβήτητη ποιότητα των δύο ομάδων, το καθαρό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών και η εξαιρετική διαιτησία του Ι. Καλογερόπουλου συνετέλεσαν ώστε να χαρούν μία πραγματικά υπέροχη ποδοσφαιρική αναμέτρηση οι φίλαθλοι της Προοδευτικής που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου, αλλά και όσοι την παρακολούθησαν μέσα από τη ζωντανή μετάδοση του «sportaltv».

Η Προοδευτική πέτυχε να προηγηθεί στην πρώτη καλή προσπάθειά της, μόλις στο 7′. Ο Κουιρουκίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας σε θέση εκτός περιοχής, γύρισε θαυμάσια το σώμα του και με ξερό, αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ανδρούτσου για το 1-0, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην κερκίδα. Στο 29′ ήρθε και δεύτερο τέρμα για τους γηπεδούχους, με τον Δηλαβέρη να κινείται όμορφα έξω από την περιοχή του Ιάλυσου, να πιάνει το αριστερό πλασέ και να νικάει τον Ανδρούτσο, που ούτε σε αυτή την περίπτωση μπόρεσε να αντιδράσει.

Οι Ροδίτες επεδίωξαν να μπουν πάλι στο παιχνίδι πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και το πέτυχαν στο 41′, όταν ο Φαβάλι εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπεγκλετζής, που είχε περάσει λίγο πριν ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, με κεφαλιά από τη γραμμή της μικρής περιοχής μείωσε σε 2-1. Με την έναρξη τη επανάληψης οι νησιώτες ήταν καταιγιστικοί, προκαλώντας αναστάτωση στην άμυνα των βυσσινί. Αφού πρώτα είδε το γκολ που πέτυχε στο 47′ να μην κατακυρώνεται, αφού νωρίτερα είχε συλληφθεί σε θέση οφσάιντ, ο Φαβάλι ισοφάρισε στο 51′ για την ομάδα του με εκπληκτικό τρόπο. Πήρε την μπάλα σχεδόν από τη μεσαία γραμμή, εκδήλωσε κατά μέτωπο επίθεση, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και αφού βρέθηκε απέναντι στον Μπαντίκο, πλάσαρε ιδανικά στη γωνία του για το 2-2! Ο Ιάλυσος εξακολούθησε να είχε δραστήριος, ψάχνοντας ένα τρίτο γκολ. Σε εκείνο το σημείο θα λεγε κανείς πως ο κόσμος της Προοδευτικής αποτέλεσε τον 12ο παίκτη, που αναζητούσε ο Λουκάς Καραδήμος, αφού με τη φωνή και τις παροτρύνσεις προς τους ποδοσφαιριστές, συνέδραμε ώστε να δεχθούν γερές ενέσεις στην ψυχολογία τους και να πάρουν πάλι μέτρα στο γήπεδο. Στο τελευταίο ημίωρο οι δύο ομάδες έψαξαν το νικητήριο γκολ, είχαν κάποιες αξιόλογες στιγμές, με την Προοδευτική τελικά να καταφέρνει να πάρει το τρίποντο. Στο 90′ ο Πέππας βρέθηκε σε καίρια θέση μετά από πίεση των γηπεδούχων στα αντίπαλα καρέ, σούταρε προς την εστία και ο Αρχοντούλης έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων στην προσπάθειά του να απομακρύνει σε κόρνερ, γράφοντας έτσι το τελικό 3-2 για την Προοδευτική και δίνοντας το σύνθημα για έξαλλους πανηγυρισμούς στις τάξεις των φιλάθλων!

Βοηθοί του Αθηναίου ρέφερι Ι. Καλογερόπουλου ήταν οι Αραβίδης (Αθηνών) και Ψύλλος (Λέσβου).

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Λουκάς Καραδήμος): Μπαντίκος, Πολιανίδης (75′ Τσαραούσης), Καλαϊτζίδης, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Χρήστου (60′ Βλάχος), Κουιρουκίδης, Μπελέρης, Κανελλόπουλος (85′ Ζαχαράτος), Ντάλλας, Δηλαβέρης (68′ Πέππας)

ΙΑΛΥΣΟΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Ανδρούτσος, Χριστόφ (37′ Μπεκλετζής (86′ Σπάρταλης)), Τσούπρος, Σταβλάς, Αρχοντούλης, Ρεκλείτης, Παφιάκης, Καμπλιώνης, Πόποβιτς, Δελαπόρτας, Φαβάλι.

Exit mobile version