Site icon sportaltv

Πρώτη νίκη για τον Ιωνικό!

Γράφει ο Ρωμανός Λειβαδίτης

Σε ένα παιχνίδι όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Ιωνικός κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα και να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη, επικρατώντας της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ με 2-1.

Στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 1η αγωνιστική του 5ου ομίλου, που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης (17/1) στο γήπεδο της Νεάπολης, η ομάδα της Νίκαιας μπήκε με όρεξη στον αγώνα, απειλώντας με κεφαλιές των Κουιρουκίδη και Μαντζώρου, αλλά και με σουτ του υψηλόσωμου φορ. Στο 42ο λεπτό, όμως, η αδικαιολόγητη απομάκρυνση του Μακρυωνίτη από την εστία του, επέτρεψε στον Πετράκο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με ψηλοκρεμαστό πλασέ, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα, ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ από το Κερατσίνι αντικαταστάθηκε στη ανάπαυλα από τον Κουρεπίνη. Η πίεση των Νικαιωτών συνεχίστηκε και τελικά καρποφόρησε στο 65ο λεπτό, όταν έπειτα από φάση διαρκείας, το δυνατό σουτ του Μαντζώρου κατέληξε στα δίχτυα του Πονηρού. Τρία λεπτά αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο αρχηγός της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, Παληγεώργος, για να γίνει το έργο της χανιώτικης ομάδας ακόμη πιο δύσκολο. Η ανατροπή για τον Ιωνικό ολοκληρώθηκε στο 81ο λεπτό, όταν ο Φίτσας είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μποτωνάκη στον Κουιρουκίδη, με τον Καλλέργη να το μετατρέπει σε γκολ για το 2-1.

Βοηθοί του Φίτσα ήταν οι Οικονόμου και Πλάκας, άπαντες του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Μακρυωνίτης (46′ Κουρεπίνης), Πατσατζόγλου, Δημακάκος, Παντελίδης, Μαντζώρος, Γκοτσούλιας, Ατματζίδης (70′ Καρέλλης), Θέος (52′ Πογοσιάν), Σάμιος, Ντάλλας (60′ Καλλέργης), Κουιρουκίδης

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Πονηρός, Βασιλάκης (84′ Βεστάκης), Παναγιωτόπουλος, Παπατζίκος, Πετράκος (56′ Βαρδάκης), Μαζιώτης (79′ Ξαγοράρης), Μποτωνάκης, Νικόλτσης (71′ Λαμπάκης), Παληγεώργος, Τσίτας, Κυτράκης.

 

Exit mobile version