Site icon sportaltv

Σίτσας: Ζούμε το όνειρό μας!

Δεν είναι λίγες οι ομάδες, ακόμη και από το… πολύ πρόσφατο παρελθόν, που στήθηκαν στην… άμμο με συνέπεια μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να οδηγηθούν σε κατάρρευση. Είναι τόσα τα παραδείγματα, όσα χρειάζεται για να αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή. Στον Αετό Ορφανού δείχνουν ότι δεν περιμένουν να… πάθουν για να μάθουν, αλλά αρκούνται στη γνώση, την οποία μετατρέπουν σε εμπειρία και σύνεση, προκειμένου να παρουσιάζουν σήμερα μία ομάδα που ξέρει καλά που πατά και που βρίσκεται. Άλλωστε, οι άνθρωποι που τον υπηρετούν δεν θέλουν και πολλά: να αξιοποιούν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ευρύτερης περιοχής, να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και, εν τέλει, να ζουν το όνειρό τους! Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που παραχώρησε ο Δημήτρης Σίτσας στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ», την επομένη της ισοπαλίας στις Σέρρες με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό (1-1): «Βάζουμε γερές βάσεις, χρησιμοποιώντας παιδιά από την ομάδα και την περιοχή. Έχουμε μία ακαδημία που αριθμεί 85-90 παιδιά, τα οποία θέλουμε σιγά-σιγά να περάσουμε στην πρώτη ομάδα. Ήδη έχει συμβεί με τρία-τέσσερα παιδιά και θα συνεχιστεί και με άλλα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, ακόμη και στην περίπτωση που η ομάδα δεν καταφέρει να παραμείνει στην Κατηγορία, να μην αφανιστεί και να υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούν να συνεχίσουν το έργο. Αυτό το έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Δεν ακροβατούμε, δεν περπατάμε στα σύννεφα, είμαστε προσγειωμένοι τόσο εγώ σαν προπονητής, όσο και οι ποδοσφαιριστές, αλλά και η διοίκηση. Γι’ αυτό καταφέρνει, άλλωστε, να είναι αξιόπιστη και, έτσι, να έχει καλό όνομα ο Αετός Ορφανού».
Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός αποκρίθηκε με αρκετή δόση σαφήνειας σε ερώτηση για το αν υπάρχει κρυφός πόθος για το… κάτι παραπάνω: «Δεν το νομίζω και νομίζω ότι δεν το θέλουν και οι διοικούντες, δεν το θέλουμε κι εμείς. Καταρχάς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε ένα μεγάλο μπάτζετ, όπως θα έπρεπε να γίνει προκειμένου να φτάναμε σε έναν τέτοιο στόχο. Από εκεί και πέρα, όμως, είμαστε ένα μικρό χωριό χιλίων κατοίκων, το οποίο ζει το όνειρό του και γράφει ιστορία αυτά τα δύο χρόνια».
Όσον αφορά στο παιχνίδι της Κυριακής, ο Δ. Σίτσας σχολίασε: «Πιστεύω ότι ήταν δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία. Είχαμε η καθεμιά ομάδα από δύο-τρεις φάσεις και από μία πολύ καλή. Είμαστε σε καλό δρόμο, πιστοποιούμε ότι έχουμε μία ομάδα, η οποία είναι ικανή να επαναλάβει την περσινή πορεία και πάνω σε αυτό το κομμάτι κινούμαστε. Αρχίζουμε να καταξιώνουμε την ομάδα μας στη Γ’ Εθνική και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και τη φετινή χρονιά τόσο να παραμείνουμε στην κατηγορία, γιατί αυτός ήταν ο στόχος μας εξαρχής και αυτός παραμένει, όσο και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, να μπορέσουμε να εξελίξουμε την ομάδα μας και να αναδείξουμε μέσα από αυτήν παιδιά νεαρά από τη γύρω περιοχή».

Exit mobile version