Site icon sportaltv

Τα… σπάσανε Επισκοπή και ΟΦ Ιεράπετρας

Δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδό τους οι σχέσεις ανάμεσα στην Επισκοπή και τον ΟΦ Ιεράπετρας, μετά την αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος του 5ου ομίλου, που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Λασιθίου (2-1). Αρχικώς, οι άνθρωποι της Επισκοπής κατήγγειλαν την αντιμετώπιση, της οποίας έτυχαν τα μέλη της αποστολής στο Βουζουνεράκειο στάδιο, τονίζοντας μάλιστα πως δεν επιθυμούν να έχουν καμία σχέση με τον σύλλογο του ΟΦ Ιεράπετρας. Μάλιστα, ο Μάρκος Στεφανίδης είχε κάνει ειδική αναφορά στο κλίμα που επικρατούσε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Την επομένη του αγώνα (14/1) ήρθε η απάντηση από πλευράς ΟΦΙ, με τον συντάκτη της ανακοίνωσης να ανακαλεί περιστατικά που είχαν συμβεί στο ματς του πρώτου γύρου, υποστηρίζοντας πως ουσιαστικά ο πρόεδρος της Επισκοπής, Μιχάλης Νικολιδάκης, «γεύτηκε» την οργή που ο ίδιος είχε προκαλέσει.

Η ανακοίνωση της Επισκοπής
«Δυστυχώς αυτό δεν είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε να προάγουμε. Η αντιμετώπιση της οποίας έτυχε η αποστολή της ομάδας μας, τα μέλη μας και ο πρόεδρός μας κ. Μιχάλης Νικολιδάκης από τον ΟΦ Ιεράπετρας, δεν ήταν η πρέπουσα. Επειδή ως ΑΟ Επισκοπής είμαστε σε θέση να επιλέγουμε τους φίλους μας, τονίζουμε κατηγορηματικά ότι με τον σύλλογο ΟΦ Ιεράπετρας δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση. Πραγματικά, κατάφεραν και μας άφησαν άφωνους εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Οφείλουμε ωστόσο να ευχαριστούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Ιεράπετρας που έκανε ό,τι γινόταν για την ασφάλεια όλων μας».

Η απάντηση του ΟΦ Ιεράπετρας
«Με τεράστια έκπληξη και θλίψη διαβάσαμε την ανακοίνωση του σωματείου της Επισκοπής λίγο μετά την λήξη του αγώνα ΟΦΙ-ΕΠΙΣΚΟΠΗ. Επειδή είμαστε σίγουροι ότι ο συντάκτης αυτού του κειμένου αγνοεί πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις θα του τις καταστήσουμε σαφείς εμείς, ώστε να είναι προσεκτικότερος σε μελλοντικές ανακοινώσεις που θα του ζητηθούν να γράψει. Στον πρώτο αγώνα λοιπόν μεταξύ των δύο ομάδων στην Επισκοπή, όταν η ομάδα μας σκόραρε και ενώ πανηγύριζαν οι άνθρωποι του ΟΦΙ στον πάγκο, ο πρόεδρος της Επισκοπής πλησίασε τον πάγκο της ομάδας μας και περιέλουσε όλους τους παρευρισκομένους στον πάγκο με καφέ, βρίζοντας τους. Δεν βγάλαμε ποτέ καμιά ανακοίνωση σαν Δ.Σ. του ΟΦΙ για αυτό, θέλοντας να προστατεύσουμε το κύρος του όποιου πρόεδρου, της όποιας αντίπαλης ομάδας. Όμως πάνω από τον πάγκο μας στον αγώνα εκείνο ήταν εκατό φίλαθλοι του ΟΦΙ που είχαν ακολουθήσει την ομάδα μας στην Επισκοπή. Ως εκ τούτου το περιστατικό έγινε γνωστό σε όλη την Ιεράπετρα. Το ήξερε ο πρόεδρος της Επισκοπής ότι αν ερχόταν στην Ιεράπετρα, θα ήταν κόκκινο πανί. Ηρθε. Καλά έκανε. Η διοίκηση του ΟΦΙ τον προστάτευσε όσο μπορούσε. Δεν τον πλησίασε ποτέ κανείς από τους φίλους του ΟΦΙ. Να αδειάζαμε όμως και τις κερκίδες του κατάμεστου Βουζουνεράκειου για χάρη του για να μην ακουγόταν κιχ, δύσκολο… Όσον αφορά τον προπονητή της Επισκοπής ο οποίος επέδειξε πρωτοφανή στα χρονικά αντισυναδελφική και αήθη επίθεση εναντίον του Γιάννη Μάγγου του προπονητή του ΟΦΙ δεν θα του κάνουμε την χάρη να του απαντήσουμε. Ειλικρινά απαξιούμε».

Η τοποθέτηση του Στεφανίδη
«Πριν αναφερθώ στο ματς όμως, θα πω ότι αυτό που είδα εδώ (σ.σ. στο γήπεδο της Ιεράπετρας), δεν μου άρεσε καθόλου, δεν άρεσε ούτε στους ποδοσφαιριστές, δεν άρεσε ούτε στη διοίκηση. Δυστυχώς, δεν υπήρξε η φιλοξενία που θα περιμέναμε ή καλύτερα δεν υπήρξε καθόλου φιλοξενία. Υπάρχουν κάποιοι μαινόμενοι άνθρωποι που, ναι μεν είναι σίγουρα στα υπέρ τους ότι κερδίσανε αλλά, αν έχουν-έχουμε αισθητική του ποδοσφαίρου θα καταλάβουν-με ότι μία ομάδα μόνο υπήρχε στο γήπεδο και αυτή ήταν η δική μας η οποία θα έπρεπε να βρίσκεται από πάνω. Αυτό το αναφέρω και δεν έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές της Ιεράπετρας. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό θα πρέπει όλο το πακέτο να είναι καλό. Επειδή υπάρχει αυτό το πακέτο, θα πρέπει να είναι πιο ευπρεπές και να μην βρίζουν μανάδες κ.α.. Θίχτηκαν οικογενειακά μου πρόσωπα. Θα μου πει κάποιος ‘είσαι προπονητής, κάποιες φορές θα πρέπει να το υποστείς’. Όχι, δεν δέχομαι να βρίζει ο οποιοσδήποτε και να βάζει στο στόμα του, ανθρώπους δικούς μου γιατί δεν έχω δώσει το δικαίωμα. Πήγα να μιλήσω με τον κόσμο και με φτύνανε πίσω από τα κάγκελα. Τους το ανταποδίδω ως ανώτερος άνθρωπος που είμαι και τους εύχομαι καλή πορεία, υγεία και παραπάνω περισυλλογή αλλά και επαναπροσδιορισμός στις συμπεριφορές για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Από κει και πέρα, δεν μου άρεσε καθόλου η συμπεριφορά του συναδέλφου κόουτς (σ.σ. Γιάννης Μάγγος) και να πω την αλήθεια, δεν θα δεχόμουν να καθίσω σήμερα δίπλα-δίπλα να τα πούμε. Σε όποια έδρα κι αν έχουμε πάει δεν έχω τα πράγματα που είδα σήμερα και πάντα δίνω συγχαρητήρια στους συναδέλφους μου. Δεν μου άρεσε η συμπεριφορά του σε 4-5 φορές που τον είδα. Ξέρει ο ίδιος σε τί αναφέρομαι. Δεν μου άρεσε αλλά είναι δικό του θέμα. Απλά του το λέω και ήρθα στην συνέντευξη τύπου γιατί είμαι μόνος μου. Διαφορετικά δεν θα ερχόμουν. Θα πρέπει να επαναθεωρήσει κάποια πράγματα».

Exit mobile version